EVDE SPA MASAJI NASIL YAPILIR?

EVDE SPA MASAJI NASIL YAPILIR?

Spa, orjinal adıyla ”Sanitas Per Aquam” (SPA) yani ”Sudan Gelen Sağlık”, Romalılardan bugüne kadar gelen su terapisidir. Su ile iyileşme, suyun farklı dereceleriyle elde edilen masaj tekniğidir. Spa vücudu rahatlattığı gibi, cildi güzelleştiriyor ve iyileştirici bakım sağlıyor. Çalışıp kazanmak için oradan oraya kavuştururken hayatın güzelliklerini her zaman kaçırıyoruz. Özel spa salonlarına gidecek fırsat bulamıyorsanız, ya da tonlarca para harcamak istemiyorsanız bu yazı işte tam size göre. Hemde evdeki masaj keyfinin tadını neresi verebilir ki? İnsan evinden başka nerede keyif alarak, rahatlayabilir? Masajın amacıda rahatlamak olduğuna göre, haydi bakalım özel püf noktaları ve spa hakkındaki bütün bilinmesi gerekenler yazımızın devamın…

Öncelikle spa masajının bir su masajı olduğunu yeniden belirterek, yapım aşamalarına geçelim. Yani temel ihtiyaç bolca sudur. Sonrasında ise güzel bir ambiyans oluşturmak gerekiyor.

Evde spa keyfi için; kokulu aromatik mumlar, tütsüler ve etnik rahatlatıcı müzikler ambiyansı oluşturmanızda yardımcı olacaktır. Mum, spa masajının vazgeçilmezlerindendir. Uzak doğu ülkelerinde mumun etkisine oldukça fazla inanmaktadırlar. Mum yakıldığı zaman ortamın aurasının değiştiğine ve şans getirdiğine inanılır. Aromalı mumlarda bu sebeple oldukça popüler hale geldi. Ayriyeten aromatik mumların stres giderme, rahatlama ve canlandırma gibi çeşitli amaçlarla da kullanılmaktadır. Sizde mutlaka kendi spa keyfinizi yaratırken bu tür ürünlerden kullanmayı ihmal etmeyin. Tabi en önemlisi de, kendinizi stresten arındırarak rahatlamaya çalışın. Böylece harika bir cilt bakımı ve vücut rahatlaması yaşayabilirsiniz.

Spa Nasıl Hazırlanır?

Spa’da banyo suyunun sıcaklık derecesi önem taşır. Bu sebeple suyun sıcaklığına hakim olmak gerekir. Suyun sıcaklığının, spa masajındaki öneme gelince;

Soğuk (Serin) Su : Su sıcaklığı en fazla 24 ila (-18) derece arasında olacaktır. Bu sıcaklıktaki suyun cilde ve vücuda faydaları ise; yoğun geçen iş temposunun sonunda, cildinizi canlandırmak için birebirdir. Ancak bu suyun içerisinde en fazla 10 dakika durmanızı öneriyoruz.

Ilık Su : Suyun sıcaklığı 24 ila 29 derece arasındadır. Bu suyun da faydaları, cilde tazelik verir ve vücudu dinlendirici etkisi vardır.

Sıcak Su : Suyun sıcaklığı 29 ila 38 derece arasındadır. Aslında vücudu dinlendirmek için en ideal olan su ısısı bu dereceler arasında yer alır. Çünkü yoğun geçen iş temposundan sonra anca rahatlama sağlanır. Fakat belirmekte fayda var ki, bu suyun içerisinde de 20 dakikadan fazla kalmamanız gerekir.

Çok Sıcak Su : Su sıcaklığı artık oldukça yüksektir. 38 ila 48 derece arasındaki su, enerjiyi azaltır ve cildi kurutur. Aynı zamanda nefes almayı da zorlaştırır. İdeal olduğunu söyleyemeyiz. Ancak illa ki bu sıcaklıkta bir spa masajı istiyorsanız, en fazla 10 dakika suyun içerisinde kalmanızı öneriyoruz. Birde su derecedeki su, kılcal damarların ortaya çıkmasını kolaylaştırır. Tabi tercih yinede size ait.

Spa Seansı İçin Gerekenler

  1. Spa için gereken malzemeler;
  2. Suyun derecesini istediğiniz şekilde ayarlayarak, hazırlayın.
  3.  Masaj terapisine başlamadan önce içeceğinizi de hazırlayın. Bir sürahi suyun içerisine nane yaprakları ve salatalık dilimleri atarak suya aroma verin. Hazırladığınız suyu gün içerisinde tüketin.
  4. Elinizin ulaşabileceği yere bol yumuşak havlular koyun.
  5. Rahat bir elbise ve terlik giyin.
  6. Spa terapisi için ortam hazırlayın. Ambiyans sizi daha da rahatlatacaktır.
  7. Spa masajı ya da terapisi için öncelikle kendinize özel bir gün belirleyin. Rahatlayın ve kendinizi stresten azaltmaya odaklayın.
  8. Spa için gereken malzemeleri tedarik edin. Bunlar; vücudunuzu ölü derilerden arındırmak için seçtiğiniz peeling maskesi, kese, kabak lifi, vücut losyonu, aromatik duş jeli ve masaj sabunu spa keyfiniz için yeterli olacaktır.

Hatta bu spa masajını ya da terapisini tek başınıza değilde, arkadaşlarınızla birlikte düzenleye de bilirsiniz. Böylece daha eğlenceli bir hal alacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir