ŞEKER HASTALIĞI VE DİYABET NASIL ÖNLENİR?

ŞEKER HASTALIĞI VE DİYABET NASIL ÖNLENİR?

Tip 2 diyabet söz konusu olduğunda, şeker hastalığı baş göstermişse onu önlemenin bir yolu yoktur. Şeker hastaları hastalığa yakalandıktan sonra onunla yaşamayı öğrenmelidirler. Diyabet riski yüksek bir kişi iseniz diyet alışkanlıklarına dikkat etmeniz gerekir. Risk faktörleri ailesinde şeker hastalığı hikayesi olanlar, aşırı kilolu olma, 45 yaşın üzerinde olma, kalp rahatsızlığı veya yüksek tansiyonu olan ve aktif olmayan bir yaşam tarzı sürdürmek şeker hastalığına davetiye çıkarır.

Şeker Hastalığı ve Diyabeti Önlemek

Diyabeti önlemek zor değildir ve hastalık gelmeden önlem almak için asla geç değildir. Sağlıklı bir diyet yapmanız, fiziksel olarak daha aktif olmanız ve kilolu olmanız durumunda birkaç kilogram kaybetmeniz gibi basit stratejiler diyabeti önleme konusunda size yardımcı olabilir.

Lif alımınızı arttırmak önemlidir

Lif barındıran besinler kan şekeri kontrolünü iyileştirir ve kilo kaybına yardımcı olabilir, çünkü daha uzun süre tok tutar ve böylece fazla yemek yemenizi önler. Lifi arttırmak için günde 5-6 porsiyon sebze ve meyve yiyin, çoğunlukla tahıl gıdalarını seçin ve düzenli olarak baklagilleri fasulye, nohut, mercimek tüketin.

Fad diyetlerine devam etmeyin

Fad diyetleri genellikle belirli besin gruplarından mahrum bıraktıkları için çok düşük kalorili diyetlerdir. Bu diyetlerde kilo vermenize rağmen çoğu insan, uzun süre diyet yapamayacağı için kilo vermeye devam edemez. Hatta verilen kilolar hızla geri alınır ki bu da yokuşu iki kere çıkmak demektir. Daha iyi alışkanlıklar edinmek daha yararlı olacaktır. Yani erken kahvaltı etmek, gündüzleri düzenli yemekler ve atıştırmalıklarla günü kurtarmak küçük bir akşam yemeği ile yetinmek yeterlidir. Akşam yemeklerini saat en geç 19.00 a kadar yiyin ve artık hiç bir şey yemeyin. Neden mi? Çünkü çok önemli bir hormon, siz açken çalışmaktadır. Leptin hormonu adı verilen bu nevi hormon; aç olduğunuzda harekete geçer ve enerji sağlamak için depo edilmiş yağları yakar. Böylece size kilo verdirir.

Bol Su İçin

Yeterince su içmek sizin metabolizmanızı çalıştıracaktır. Böylece kabızlık şişlik gibi istenmeyen durumlar olmaz. Rahat yürüyebilir ve egzersiz yapabilirsiniz. Unutmayın ki fizyolojik olarak, şeker kontrolü ve insülin işleyişi gündüz daha iyidir. bu nedenle kahvaltıda bol bol yemek yiyebilirsiniz. Öğle yemeğinizi de bol yiyebilirsiniz ancak akşam yemeği çok hafif olmalı ve erken saatte olmalıdır.

Porsiyonları Küçültün, Sağlığınızı Büyütün

Porsiyon boyutlarına dikkat edin, vücudunuz size ne kadar yiyecek gerektiğini söyleyecektir, doyduğunuzda bunu hissedersiniz. Daha fazla yemenizi sadece problemli zihniniz söyler. Onu dinlemeyin ve sofradan kalkın. Ayrıca lokmaları çok yavaş ve ağır ağır çiğneyin.

Diyabetin Yönetimi

Diyabet hastalığına yakalanmış olsanız bile korkmanıza gerek yok. Günümüzde ilaçlar ve diyetler var. Diyabet hastaları, diyabet olmayan diğer insanlara oranla daha fazla sağlığına düşkünse, daha uzun yaşarlar. Her şey size kalmış. Eğer diyabet olduysanız ilk yapacağınız hemen fazla kilolardan hemen kurtulmak olmalıdır. bunun için kilolarınızın ilk etapta % 10 gibi bir oranda verin ve kan şekeri oranlarınızı doğal olarak düzeltin. Yemeklerden önce bir kaç meyve atıştırın. Midenizi tam tıka basa doldurmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir