BOYUN KİREÇLENMESİNE BİTKİSEL TEDAVİ

BOYUN KİREÇLENMESİNE BİTKİSEL TEDAVİ

Boyun kireçlenmesi bilgisayar başında oturan kişilerin sıkça karşılaştığı problemlerden birisidir. Boyun kireçlenmesi, boyundaki omurların aralarında bulunan disklerin hasar görmesi ya da yıpranması sonucu ortaya çıkan bir çeşit sağlık sorunudur. Bu yıpranma omurilik kanalını ve içinden geçen sinirleri sıkıştırarak, sinirler üzerinde baskı oluşturur. Bu baskı sonucunda kişiden kişiye farklılık gösteren sağlık sorunlarını ortaya çıkarır. Bu sorunların başında; boyunda ve kollarda şiddetli ağrı ve uyuşma oluşur. Bu problemler genelde 40-50 yaşlar arasında ya da daha sonra görülmeye başlar. Yani yaş ilerledikçe görülme oranı daha yüksektir. 

Boyun Kireçlenmesinin Nedenleri Nelerdir?

Boyunda oluşan kireçlenme omurgadaki disk, eklem ve kemiklerin zamanla tahrip edici boyutta yıpranarak aşınmaya uğramasıdır. Boyun kireçlenmesinin birçok nedeni mevcuttur. Bunlar;

  • Duruş bozukluğu
  • Bilgisayar başında fazla vakit geçirme
  • Sakatlık, düşme ya da kaza sonucunda meydana gelen rahatsızlıklar
  • Enfeksiyonlar

Genel olarak boyun kireçlenmesinin nedenlerini belirlemek bazen pek mümkün olmayabilir.

Boyun Kireçlenmesi Belirtileri

Boyun kireçlenmesinin ilk aşamada boyun bölgesinde şiddetli ağrılar meydana gelmektedir. Rahatsızlık ilerledikçe ortaya çıkabilecek problemler şöyle;

  • Yorgunluk
  • Baş ağrısı
  • Kol ve omuzda uyuşma
  • Uyku zorlukları ve bölünmesi
  • Boyun bölgesinde kas spazmı
  • Eklemlerde şişme
  • Asabilik ve sinirlilik hali
  • Aşırı hassasiyet
  • Boyunda başlayıp zaman içerisinde omuz ve kollara yayılan şiddetli ağrılar
  • Sersemlik hali

Yukarıda bahsettiğimiz belirtiler oldukça ciddi riskli belirtiler denilebilir. Bu sebeple hiç vakit kaybetmeden derhal uzman doktora başvurulması gerekir.

Kireçlenmeye Karşı Bitkisel Kür Tarifi

Çınar ağacı yaprağı kireçlenme tedavisine birebir etkilidir. Ancak çınar ağacı yaprağının birçok çeşidi mevcuttur. Bu tedavi için en uygun olan çınar yaprağı, geniş ve yırtıkları fazla olanı makbuldür. Aşağıdaki resimdeki gibi…

ÇINAR AĞACI YAPRAĞI

Bitkisel kürde kullanılması gereken çınar ağacı yaprağı.

Çınar yaprağının olgun, yeşil ya da kurutulmuş olması gerekir. Bu kür bitki çayı olarak hazırlanır ve düzenli kullanımda etkili sonuçlar elde edilmesinde fayda sağlamaktadır.

Çınar yaprağını suda yıkayın ve parçalara ayırın. 1 bardak su için 2 adet büyük boy çınar yaprağı yeterli olacaktır. Klorsuz suyu kaynatın ve içerisine parçalara ayrılan çınar yapraklarını ilave edin. Kısık ateşte 1 dakika kadar demlenmeye bırakın ve ocağın altını kapatın. Demlenme süresi tamamlandıktan sonra süzün ve ılık olarak için. Günde 2 defa içilmesi gerekir. Yemeklerden önce ve yatmadan önce 1’er bardak tüketilmesi gerekir. İki içim arasında en az 3 saat fark olmalıdır.

Çınar ağacı yaprağı kürüne hiç aralıksız 30 gün boyunca devam edilmelidir. Her defasında taze olarak hazırlayın ve tüketin. Şikayetlere göre tekrarlayabilirsiniz.

BOYUN KİREÇLENMESİNE BİTKİSEL TEDAVİ için yapılan yorumlar;

  1. yasin dedi ki:

    çınar yaprağı alerji yaptı bende başka ne kullanabilirim…

  2. Emine dedi ki:

    Ben Çınar yaprağı kürünü uyğuladım,1,ay sonrasında kafamın içinde çıtır çıtır sesler gelmeye başladı benim el eklemlerin dede şekil bozukluğu var Çınar yaprağı kürünü tekrar kullanılabilir mıyım kaç gün sonra kullanmam lazım aynı çıtırtılar ellerimi yumruk yaparkende oluyor 55 yaşındayım bana yardımcı olursanız sevinirim tşk ederim

  3. Sayın Emine hanım, vücudunuzu dinlediğinizde farkettiğiniz belirtiler (çıtırtı gelmesi vs.) kişiden kişiye göre farklılık gösteren nedenlerden ortaya çıkabilen ve yine tedavisi adına farklı yöntemler kullanılabilmesi gereken durumlar olabilmektedir. Bu durumda önerim uzman bir hekim’e danışmanız. Zira konusunda uzman bir hekimin yapacağı tetkik yada tetkikler sonucunda durumun ne olduğuyla bilgi sahibi olacak ve gerekliyse tedavi uygulayabileceksiniz. Ayrıca, doğal yöntemler ile tedavi uygulamalarında da sorununuzn ne olduğu yine uzman bir hekim tarafından teşhis edilirse, size neyi kullanmanızın (bitkisel olarak) zararlı olup olmayacağı konusunda da fikir vermiş olacaktır. Sağlık uzmanlarının önerileri, bitkisel olsun veya olmasın herhangi bir tedavi uygulanmadan önce bir hekime görünmeniz yönündedir. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

  4. Sayın Yasin bey,
    Anti-inflamatuar özellikleri olması, kas sertiliğini azaltması ve kan dolaşımını hızlandırdığı için Zerdeçal kullanabilirsiniz. 1 bardak süt ile 1 çay kaşığı zerdeçal karıştırıp, ardından 5 dakika kısık ateşte ısıtıp, soğumasını bekledikten sonra içebilirsiniz günde 2 kez bunu tekrarlayabilirsiniz. Ayrıca zerdeçal kapsülü de kullanabilirsiniz, fakat doğru doz için mutlaka doktorunuza danışınız. Uzman bir hekime danışmadan kullanmamanızı tavsiye ederim.

    Ayrıca Sarmısak ta anti-inflamatuar ve analjezik özellikleri bulunması nedeniyle etkili olabiliyor. 2-3 ezilmiş sarmısağı ısıtıp ardından soğumaya bırakın ardından sarmısak ile sorunlu gölgeye 5-10 dakika hafif masaj uygulayın. Fakat ilk olarak mutlaka konusunda uzman bir hekime görünmenizde fayda var. Sorununuzun size özel teşhisiyle birlikte nelerin sizde yan etki göstereceği, neleri kullanmamanız gerektiği ile ilgili bilgi sahibi olmalısınız.

  5. Emine karaçoban dedi ki:

    Merhaba, doktora gittim emar çekildi boyunda fıtığı ve kireçlenme olduğunu öğrendim şu an fizik tedavi oluyorum ama aynı çıtırtılar devam ediyor,sizin bir tavsiye nız varmı, tşk ederim.

  6. nihalcik dedi ki:

    sürülen varmı ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir