DİYET KABAK SANDAL SEFASI TARİFİ

Diyet yemekleri sevilerek yenmez. Haşlanmış yağsız tuzsuz sebzeler hiçte iştah açıcı değildir. Doğru beslenme tabi ki de öyle değil. Adının diyet yemeği olarak başladığına bakmayın. Hem hafif kalorili hemde lezzetli ve görüntüsüyle iştah açıcı olan kabağın faydaları da saymakla bitmiyor. Özellikle diyet yapanların kabağı bolca tüketmesi gerekir. Bol lifli olan kabak, bağırsak tembelliği olanlar için son derece tercih edilmesi gereken sebzedir. Kabağın içerisinde demir, potasyum, fosfor, sodyum, magnezyum ve kalsiyum gibi madensel elementler bolca vardır. Kabak aynı zamanda bedeni temizler ve sinirleri yatıştırır. Sağlığa birçok faydası olan kabağı sofralarınızdan eksik etmeyin. Hal böyle olunca diyet beslenme listesinde de olmazsa olmazlardan oluyor. Diyet kabak sandal sefası tarifinin nasıl yapıldığını öğrenelim.
KUŞBURNU ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Kuşburnu, diğer adıyla yaban gülü olarak bilinmektedir. Gül familyasındandır. 2-3 metreye kadar boyu uzar. İlkbahar aylarında açmaya başlar ve yaz boyunca pembe çiçekleri vardır. Açan çiçekleri olgunlaştığında, kuşburnu ismi verilen meyvelere dönüşür. Yabani gül olan kuşburnu, bitkinin çiçekleridir. Nohuttan iri bir zeytin tanesine varıncaya kadar çeşitli büyüklüklerdedir. Rengi yeşilden başlayarak, zamanla sararır, turunculaşır ve sonunda kırmızılaşır ve yumuşar. Lezzeti tatlı mayhoştur. Halk arasında yaban gülü, gül elması, köpek gülü ya da gül burnu isimleriyle tanınmaktadır. Kuşburnunda insan sağlığına zararlı pestisit ve ağır metallerin (arsenik, kadmiyum, cıva ve kurşun) bulunmayışı ona güvenli bir şekilde bebek gıdası olma özelliği kazandırıyor.
Ülkemizde taze olarak yendiği gibi marmeladı da yapılır. Çayı, çorbası, ezmesi, reçeli ve toniği aranan ve sevilen seçenekleri arasında yer alır. Kuşburnu yüksek miktarda C vitamini içerir. İçinde fenolik kimyasallar ve karatenoidler vardır. Bu nedenle limondan yaklaşık 50 kat daha fazla C vitamini içermektedir. C vitamini vücudumuz tarafından üretilmeyen, dışarıdan alınan bir vitamindir. Saymakla bitmeyen, kuşburnu çayının fayları nelerdir, onlara bakalım.
DİYET SÜTLÜ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Tatlıyı çok sevip de yiyemeyenler, diyabet (şeker hastalığı) olan kişiler ve diyet yapanlar için oldukça zor bir durum olsa gerek. Kan şekerinizin düşmesiyle ve tatlıya olan düşkünlüğünüz göz önüne alınarak, aslının yerini pek tutmaz gibi gelse de, diyet sütlü irmik tatlısının hafif ve kalorisinin az olması sebebiyle çok tercih edilen bir tatlıdır. Tercih edilen bu tatlı beslenme programını etkilememektedir. Diyetinizi ya da kurallarınızı bozmadan tatlı ihtiyacınızı rahatlıkla giderebilirsiniz. Sütlü bir tatlı olduğundan dolayıda kalsiyum ihtiyacınıza da karşılayacaktır. Diyette önemli olan kalori hesabı yapıyor olmanız. Tatlıyı yediğiniz gün, öğün aralarında yediğiniz meyveyi ve kuru yemişi yemeyerek dengeyi sağlayabilirsiniz. Diyet yaparken aslında her şey yiyebilirsiniz. Yapmanız gereken besinlerin kalori değerleri hakkında yeterince bilgiye sahip olmak, böylece diyetler ve kurallar zor hale gelmemiş olacaktır. Şimdi ise kalori değeri az olan ve bir o kadar da hafif ve lezzetli diyet sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır, öğrenelim.
HASANPAŞA KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

Hasanpaşa köftesi, Türk mutfağının önemli yemeklerinden biridir. Kıymanın çeşitli baharatlarla tatlandırılarak, şekil verilen köftenin bir sürü tarifleri bulunmaktadır. Köfte ve patatesin uyumu oldukça sevilir. Özellikle çocuklar patates köfte yemeyi çok severler. Kızartma yapmak yerine, haşlayıp püre haline getirilen patatesleri güveç şeklindeki kıymanın içine koyarak fırında pişirilir. Sonra üzerine kaşar peyniriyle süslenir. Görüntüsü ve lezzetiyle gönüllere taht kuran bir yemek çeşididir. Hasanpaşa köftesi nasıl yapılır, öğrenelim.
EVDE KURU CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?

Kuru cilt, yağlı ciltlere oranla daha az akne (sivilce) ve siyah nokta oluşturan, gözeneklerinin sıkı oluşuyla daha pürüzsüz görünen bir cilt tipidir. Yağlı ciltlere göre daha az parlar ve çok fazla bakım yapılması gerektirmeyen cilt tipi olarak görünse de kuru cildinde kendisine göre dezavantajları bulunmaktadır.
Kuru cilt bakımı aslında zordur. Pul pul olan ciltte makyajın durması zor hale gelir. En kötüsü de kuru cilde sahip kişilerin, daha çabuk yaşlandığı ve cildinin daha çabuk kırıştığı görülmektedir. Ayrıca güneşin zararlı ışınlarına karşı daha hassastır. Pullanarak tahriş olur. Bunlardan korunmak elbette mümkündür. Doğru bakım ve kozmetik ürünleriyle cildinizin yapısını koruyabilirsiniz. Nemlendirici kullanmayı, güneşin zararlı ışınlarına karşı kışın dahi cildinize güneş kremi uygulamayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Evde yapacağınız maskelerle cildinizin kurumasını önleyip bakım yaparsanız, kırışıkların oluşumunu geciktirebilir cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Sizde evinizdeki malzemelerinizle cildinize daha pratik ve maliyeti düşük bakım yapabilirsiniz. Evde kuru cilt bakımı nasıl yapılır, onları öğrenelim.
DOĞAL LEKE ÇIKARMA VE TEMİZLİK YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Temizlik malzemeleri bir dolabın içinde, çocukların ulaşamadığı yerlerde muhafaza edilmelidir. Günlük kullandığımız eşyalarda oluşan lekeleri çıkarmak çoğu zaman zahmetlidir. Lekenin temizlenmesi için, öncelikle ne lekesi olduğu belirlenmeli ve en uygun yöntem ve malzemeyle hızlı bir şekilde çıkartılmalıdır. İşte bunlara örnekler olarak, Doğal leke çıkarma ve temizlik yöntemleri nelerdir, öğrenelim.
Kan Lekesi : Kan lekesini mümkün olduğunca hemen temizlemeniz gerekmektedir. Aksi halde kuruyacak ve çıkarma işleminiz zorlaşacaktır. Kan lekesini temizlemek için, sıcak su kesinlikle
PAPATYA ÇAYININ FAYDALARI

Papatya, yol kenarlarında, tarla ve kırlarda çok yetişen bir yıllık bitkinin boyu 20-25 cm’e kadar uzayabilmektedir. Çok dallı, yaprakları parçalı, çiçekleri beyaz ve ortaları sarı renkli açan papatya, Bileşikgiller familyasındandır. Son yıllarda siyah çay ve yeşil çaydan sonra en çok tüketilen çay türü olarak bilinmektedir. Papatya hafif hoş kokulu olup içerisinde acı madde, glikozitler ile tanen bulunmaktadır. İlkbahar ve yaz aylarının başında toplanan papatya, çiçekleri kuru, havadar ve gölgede kurutularak şifa verici olarak kullanılır. Eczacılıkta ve halk arasında Tıbbi Papatya (Mayıs Papatyası) olarak en çok kullanılan çeşididir.
Demir, kalsiyum fosfat mineralleri, potasyum, A, B1, B2, B5, ve C vitamini yönünden oldukça zengin
EL AÇMASI CEVİZLİ EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR?

Türk mutfaklarının ve damak tatlarının vazgeçilmezidir, baklava. Aynı zamanda birçok ulusların mutfaklarında da yer etmiş olan baklava, birçok ulus tarafından da sahiplenilir. Baklavanın gelişim tarihi tutulmadığından belirsiz bir konu olsa da bulunan kalıntılar doğrultusunda, baklavanın Türk kökenli tatlı olduğunu göstermektedir. Türk, Orta Doğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarının önemli hamur tatlısıdır. İncecik açılan yufkaların arasına yöreye göre farklılık gösteren ceviz, antep fıstığı, badem, susam, fındık, kaymak ve boş olarak yapılmaktadır. Şerbetli bir tatlıdır ve genelde şeker ile tatlandırılır. Ayrıca bal şerbeti de kullanılabilir. Baklava zaman içerisinde Topkapı Sarayı’nda bugünkü halini almıştır. Sizde evinizde kolayca baklava yapabilirsiniz. El açması cevizli ev baklavası nasıl yapılır, öğrenelim.
ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) BELİRTİLERİ VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Son yıllarda adını sıkça duymakta olduğumuz hastalık olan şeker hastalığı (diyabet) aslında her insanda bulunmaktadır. Vücut bir miktar şekeri(glukoz) kanda bulundurmaktadır. Pankreas tarafından üretilen bir hormon olan insülin, kan dolaşımındaki şekeri hücrelere taşımakla görevlidir.Pankreasın ürettiği insülin etkisiz ya da yetersiz kaldığı durumlarda şeker hastalığı (diyabet) ortaya çıkmaktadır. Fakat henüz şeker hastalığı (diyabet) tanısı almamış, ancak bozulmuş glukoz toleransı olan ve diyabete kabul edilen kişilerle birlikte şeker hastalarının sayısı yüksek rakamlar olduğu düşünülmektedir. Türkiye nüfusunun onda biri diyabet hastası, onda ikisi de henüz tanısı konmamış önümüzdeki birkaç yıl içerisinde diyabet tanısıyla karşılaşacaktır. Kontrol altına alınmayan şeker hastalığı (diyabet) damarların yapısını bozmaktadır. Bunun sonucu olarak birçok hastalıklar meydana geliyor. Şeker hastalığı (diyabet) belirtileri ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, onlara bakalım.
EVDE YAĞLI CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?

Yağlı cilt, sebum salgısı yüksek olan cilt tipidir. Yağlı cilt, parlak, kalın ve mat bir görüntüye sahiptir. Genişlemiş gözenekler ve siyah noktalarla tıkalıdır. Bu tür ciltler, temizleme ve bakım konusunda özel tedbirlere ihtiyaç duyarlar. Kullanılan ürünlerde kesinlikle alkol olmadığından emin olunması gerekir. Yağın elbette cilde faydası vardır, fakat fazlası akne(sivilce) gibi sorunlar meydana getirmektedir. Yağlı cilde uygulanan makyaj, çok daha kolay dökülerek bozulmalar meydana gelir ve kozmetik uygulaması zor bir cilt tipidir. Elbette yağlı cildi kurutmak gibi müdahalelere başvurmadan, yağını tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da yapacağınız bazı bakımlar mevcuttur.