Yemek Tarifleri
Yemeğe dair her şey. Yemek tarifleri, kültürel yemekler, pratik yemekler, tatlılar, çorbalar, salatalar, hamur işleri, pastalar hakkında lezzetli tarifler.
ŞEKERPARE TARİFİ
Şekerpare, Türk mutfağında severek yenilen şerbetli hafif bir tatlıdır. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak hazırlanan parçalardan yuvarlak şekiller verilir ve fırına atılmadan önce üzerilerine tuzsuz fındık, fıstık, badem ve ceviz gibi kuru yemişlerden birer adet koyularak yapılır. Çeşitli yapım teknikleri olan Şekerparenin değişmeyen tek özelliği şerbetli olmasıdır. Bu nedenle bazı yörelerde adı ‘şerbetli kurabiye‘ olarak da geçmektedir. Farklı aroma tadı vermek amacıyla şerbetine limon suyu, limon kabuğu ya da vanilya koyularak yapılır. Şerbetli tatlılar arasında ağır olmayan ve yapımı bir o kadar da kolay olan Şekerpare tarifi nasıl yapılır, öğrenelim.
FIRINDA PATATESLİ KÖFTE (İZMİR KÖFTESİ) TARİFİ
İzmir’in köftesi oldukça meşhurdur. Sevilerek yenilen bu yemeğin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Hangi çeşit olursa olsun, hemen hemen hepsi birbirlerine benzerlik gösterirler. Köfte ve patatesin uyumu her zaman bilinir ve özellikle çocuklar tarafından çok sevilir. Sulu yemek olarak yapılan, fırında patatesli köfte (İzmir köftesi) tarifi nasıl yapılır, öğrenelim.
KAKAOLU ISLAK KURABİYE (BROWNİ KURABİYE) TARİFİ
Browni bir çeşit çikolatalı ıslak kektir. 19. yüzyılda ABD ve Kanada’da ortaya çıkmış. Bugünkü halini almıştır. Özellikle çocuklar severek yemektedir. Görüntüsüyle iştah kabartan ve kolay yapımıyla gönülleri fetheden hem kurabiye hem de şerbet dökülerek lezzetine lezzet katılan, kakaolu ıslak kurabiye (browni kurabiye) tarifi nasıl yapılır öğrenelim.
ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ
Çerkez tavuğu ya da Çerkes tavuğu, Çerkezler tarafından yapılan meze çeşididir. Unlu ve cevizli olmak üzere iki türde yapılmaktadır. Cevizli olanı, tavuk ve ceviz içiyle yapılan bir tür meze tarzında yemektir. İçine ayrıca sarımsak, pul biber, yağ, bayat ekmek, tuz ve karabiber eklenir. Bu malzemeler biraz faklılık göstermektedir. Unlu Çerkez tavuğu ise sadece un ve tavuk ile yapılır buna da şıps denilmektedir. Gelelim Çerkes tavuğu tarifi nasıl yapılır, öğrenelim.
ELMALI PROFİTEROL (YALANCI PROFİTEROL) TARİFİ
Profiterol, top şeklindeki hamurun içine dondurulmuş özel krema ve üzeri çikolata sosuyla kaplı bir tatlıdır. Profiterolün nerden geldiği bilinmemektedir. Ancak Fransız tatlısı olduğunu belirtenler bulunmaktadır. Yalancı profiterol olarak birçok çeşidi yapılmaktadır. Elmalı olanı hem pratik hemde elmanın besin değeri açısından özellikle çocukların severek yiyebilecekleri tatlıdır. Gelelim, elmalı profiterol (yalancı profiterol) tarifi nasıl yapılır, öğrenelim.
6. AY BEBEK ÇORBA TARİFLERİ
6. aydan itibaren, anne sütü bebeğin tüm enerji ve besin ihtiyaçlarını karşılayamadığından, bebek için ek gıda takviyelerine başlanır. Yoğurt ve meyve püreleriyle başlayan bu döneme çorbalar ve ilerleyen aylarda etli sebze yemekleri de dahil olur. Bebeklerde tamamlayıcı ek gıdalara önerilenden erken başlanması, obezite (şişmanlık) ile besin alerjisi riski artıyor. Çünkü bağışıklık sistemleri daha tam olarak olgunlaşmamıştır. 6. aydan sonra bebeğin demir vitaminine ihtiyaç duyduğundan dolayı, demir vitamini yüksek olan sebzelerden hazırlanan çorbalar verilmeye başlanmalıdır. Çorbaların içerisinde kullanılan yağ, bitkisel yağ olmalı. Gelelim 6. ay bebek çorba tarifleri nasıl yapılır, öğrenelim.
KANDİL LOKMASI TARİFİ
Un, maya, tuz ve şeker ile hazırlanan hamurun, sıvı yağda kızartılarak şerbetle tatlandırılarak servis yapılan Türk tatlısıdır. Bazı yörelerde şerbetle tatlandırılmadan pişi gibi peynirle de yenilmektedir. Ortası delikli yuvarlak şeklinde ve fındıktan biraz büyük, cevizden biraz küçük olan adından da anlaşılacağı gibi tek lokmalık iki çeşidi bulunmaktadır. Kandil günlerinde yapılan özel tatlılarımız vardır. Herkes damak zevkine göre hamur işlerini yapar ve dağıtır. Kandil denilince akla hemen kandil simidi, irmik helvası, un helvası, tahinli çörek, pişi ya da lokma gelir. Birbirinden lezzetli hamur işlerinin kokusu mutfaklardan yayılır her tarafa. Çıtır çıtır yağda kızaran hamurların şerbetle buluşan lezzetini herkes tarafından çok sevilmektedir. Sizde evinizde pratik lokma dökebilirsiniz. Kandil Lokması Tarifi nasıl yapılır, öğrenelim.
KANDİL SİMİDİ TARİFİ
Kandil simidi, Türkiye’de geleneksel olarak kandillerde dağıtılan bir yiyecektir. Simide benzemektedir. Susamlı ya da susamsız olarak yapılır. Ayrıca hayır amaçlı olarak da kandil simidi yapılıp dağıtılır. Yapımında mahlep, susam ya da çörek otu kullanılır.
Kandillerin vazgeçilmezi kandil simidi nasıl yapılır? İşte pratik ve güzel kandil simidi tarifi.
AYVA REÇELİ TARİFİ
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan reçelin birçok çeşidi bulunmaktadır. Kış aylarının gelmesiyle birlikte ayva reçeli yapımı artış göstermektedir. Ayvanın faydaları saymakla bitmeyen şifa kaynağı olduğu bilinir. Besin ve içerisinde bulunan C vitamini kışın vücudun direncini arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Tatlı isteklerinizde yiyeceğiniz birkaç kaşık ayva reçeli hem tatlı ihtiyacınızı giderir, hemde sağlığınızı korumaya fayda sağlar. Gelelim ayva reçeli tarifi nasıl yapılır, öğrenelim.
İSLİM KEBABI TARİFİ
Patlıcan ve köftenin muhteşem buluşmasıyla ortaya çıkan, lezzetli bir kebap çeşididir. Kürdan kebabı ya da çöp kebabı olarak da bilinmektedir. Sunumuyla iştah açıcı ve lezzetiyle fark yaratan kebabın yapılışı oldukça pratiktir. Uzunlamasına dizilen patlıcanları + şeklinde yayıp, ortasına ceviz büyüklüğünden biraz fazla olan köfte konularak patlıcanla örtülür. Tepesine koyulan birer parça domates ve sivri biber bozulmasın ve düşmesin diye ortasından kürdan batırılır fırınlanır. Fırından çıkmasına yakın kürdanın üstüne kaşar peyniri eklenerek eriyene kadar beklenir ve kar yağmış görüntüsü elde edilir. Zahmetsiz kebap olan, İslim Kebabı tarifi nasıl yapılır, öğrenelim.