Yemek Tarifleri

Yemeğe dair her şey. Yemek tarifleri, kültürel yemekler, pratik yemekler, tatlılar, çorbalar, salatalar, hamur işleri, pastalar hakkında lezzetli tarifler.

PEYNİRLİ SELANİK BÖREĞİ TARİFİ

PEYNİRLİ SELANİK BÖREĞİ TARİFİ

Selanik böreği, Yunan ve Batı Trakya bölgesine ait olan börek çeşitlerinden biridir. Farklı farklı yapılışları mevcuttur. Yani Selanik böreği denilince akıllara tek bir çeşit gelmez. Peynirli, patatesli, kıymalı, ıspanaklı ve muhallebili Selanik böreği çeşitleri vardır. En lezzetli, yapılışı kolay, pratik anlatımıyla, püf noktaları ve önerileriyle peynirli Selanik böreği tarifi nasıl yapılır, öğrenelim.

BEBEKLER İÇİN BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ

BEBEKLER İÇİN BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ

Bebeklere 6. aydan sonra ek gıda alımına başlanır. İlk zamanlarda çok fazla yüklenmeden alıştırmalara başlayın. Özellikle bebeğiniz açken ek gıda verdiğinizde daha az zorlandığınızı göreceksiniz. Bebeğinize 7. ve 8. aydan sonra brokoli çorbası yedirebilirsiniz. Adeta vitamin deposu olan brokoli çorbası bebeklerin dikkatini çekecektir. Renklere karşı verdikleri tepki bunu tetiklemiş olacak. 7. aydan sonra bebeğinizi mama sandalyesine oturtun ve kendisinin yemesini sağlayın. Evet biraz hatta daha fazla üstünü, başını, ağzını, burnunu hatta etrafı kirletebilir. Ancak bebeğinizin kendine olan güvenin gelmesi için daha o yaşlarda bu alışkanlıkları kazanması gerekir. Hemde bebeğiniz için oyun olacaktır. Yemek yemeği eğlenceli bir hale gelecek. Çok uzatmadan besleyici, yapması kolay, lezzetli ve inanılmaz vitamin deposu olan bebekler için brokoli çorbası tarifi nasıl yapılır?

UNSUZ VE YAĞSIZ KURABİYE TARİFİ

UNSUZ VE YAĞSIZ KURABİYE TARİFİ

Diyet yapanlar, şeker hastaları ve çölyak hastalarının da severek ve gönül rahatlığıyla yiyebileceği lezzetli ve sağlıklı bir kurabiyedir. Yapımı basit ve pratik olan kurabiye, aynı zamanda da çok hafif bir tatlıdır. Yediğinizde suçluluk hissi uyandırmadığı gibi, kan şekerinizi de dengede tutmaya yardımcı olacaktır. İçerisinde şeker olmamasına rağmen yediğinizde tadının hiçte şekersiz gelmediğini anlayacaksınız. Diyet yapanlar ve şeker hastaları içinde, tatlı ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilecekleri bir kurabiye tarifidir. Bilindiği üzere çölyak hastaları, gluten içeren proteine karşı alerjik hassasiyetleri vardır. İçerisinde gluten olmadığından dolayı, çölyak hastalarının da rahatlıkla yiyebilecekleri bir tariftir. İsterseniz kurabiyeleri pişirmek için, muffin kağıtlarına da koyabilirsiniz. Görüntü açısından ve sunum aşamasında oldukça hoş bir görüntü elde edebilirsiniz. Tabi birde aklınızda unsuz, yağsız hatta  şekersiz kurabiye nasıl olur? diye sorar gibisiniz. Bakalım unsuz ve yağsız kurabiye tarifi nasıl yapılır?

HİNT TATLISI BESAN LADOO TARİFİ

HİNT TATLISI BESAN LADOO TARİFİ

Besan ladoo, Hindistan’da çok sevilen tatlılardan birisidir. Günümüzde de Hint tatlılarına ve yemeklerine karşı bir hayli ilgi duyulmaya başlandı. Özellikle tatlıların içerisinde ki baharatların farklı oluşuyla ve pratik yapımıyla hem göze hemde damak zevkimize hitap etmekte. Ladoo’nun yapılışı bizim un helvamıza benzese de farklı malzemelere sahiptir. Herhangi bir gün tüketilse de özelikle düğün ve bayramlar da Hintlilerin vazgeçilmez tatlılarındandır. Ladoo‘nun temel malzemesi nohut unudur. İçerisindeki diğer malzemeler bazı tariflerde farklılık göstermektedir. İstediğiniz gibi damak zevkinize göre farklı tatlar ekleyebilirsiniz. Hindistan’da yapılan asıl besan ladoo tarifini şimdi sizlerle paylaşacağım. Bakalım Hint tatlısı besan ladoo tarifi nasıl yapılır, öğrenelim.

KREMALI SÜT DİLİMİ TARİFİ

KREMALI SÜT DİLİMİ TARİFİ

Kremalı süt dilimi, çikolatalı kekin içerisine krema sürülerek yapılıyor. Özellikle çocuklar için enfes bir atıştırmalık olan, kremalı süt dilimi aynı zamanda çay saatlerinin de vazgeçilmezidir. Kek dilimlerinin arasındaki krema ilk olarak görüntüsüyle büyülediği gibi lezzetiyle de baş döndürüyor. Büyük küçük demeden herkesin severek yediği tatlı atıştırmalıkların tabi ki küçük püf noktaları da bulunmakta. Kolay yapımı ve püf noktalarının anlatımıyla, kremalı süt dilimi tarifi nasıl yapılır?

TEPSİDE KOLAY İÇLİ KÖFTE TARİFİ

TEPSİDE KOLAY İÇLİ KÖFTE TARİFİ

İçli köfte, herkesin bildiği üzere Doğu bölgesinde yapılan oldukça zor ve lezzetli bir tariftir. Bu içli köftenin yöresi biraz muammadır. Yani Gaziantepliler, Şanlıurfalılar ve Hataylılar lezzetin kendilerine ait olduğunu söyleseler de her yörede farklı yapımı ve malzeme farklılıkları vardır. Lezzetine gelince, her yörede de lezzetine denilecek tek kelime yok. Tabi ki yapmayı bilmeyenler şekil verme aşamasında biraz hatta daha fazla zorluk çekmektedirler. Bir de kızartma mı yoksa haşlama mı olayı bulunuyor. Hazırlanan içli köfteleri şekil verdikten sonra en kolay aşaması oysa ki. Sizde içli köfteyi çok seviyorsunuz ve şekil veremiyorsanız bu tarif tam size göre olacak. Sadece şekil verememek içinde değil, fırında pişiyor olmasıyla daha kolay ve pratik bir yapıma sahip oluyor. Tepside içli köfte denildiği gibi sini köftesi olarak da bilinmektedir. Öyleyse canınız içli köfte çektiğinde uğraşmadan kolayca hazırlayabileceğiniz tepside kolay içli köfte tarifi nasıl yapılır, öğrenelim.

HİNT TATLISI JALEBİ TARİFİ

HİNT TATLISI JALEBİ TARİFİ

Son günlerde Hint tatlıları ve yemeklerine büyük bir ilgi bulunmakta. Jalebi de bu tatlardan biridir. Bizim lokmamıza yada tulumba tatlımıza benzerlik göstermektedir. Un, şeker, zerdeçal ve kakule koyularak yapılmaktadır. Yağda kızarır ve bal gibi şerbetin içerisine atılır. Sarmal yani yuvarlak simit şeklinde ve çıtır çıtır olur. Şerbetinin bir diğer özelliği ise içerisinde gül suyununda olmasıdır. Jalebi tatlısı, sıcak olarak servis edilir. Ülkemizde dahi meşhur olan Hint tatlısı jalebi tarifi nasıl yapılır?

PATATESLİ DİLİM BÖREĞİ TARİFİ

PATATESLİ DİLİM BÖREĞİ TARİFİ

Börek, bilindiği üzere açılmış hamurun yada yufkanın arasına malzemeler koyularak yapılan bir hamur işidir. Yapacak olduğunuz dilim böreği, hazır yufkayla yapılmaktadır. İçerisine patates ve baharatlar koyularak yapılan börek, rulo şeklinde sarılır. Bir gece önceden yapılıp dolapta beklemesi küçük bir ayrıntısıdır. Bir gece dolapta bekleyen börek, kendisini çekeceği ve toparlayacağı için çıtır çıtır olacaktır. Pazar kahvaltısı için akşamdan hazırladığınızda sanki dışarıdan gelmiş bir börek gibi olacaktır. Görüntüsüyle iştah açtığı yetmezmiş gibi, lezzetiyle de akılları baştan alacaktır. Pratik yapımıyla, patatesli dilim böreği tarifi nasıl yapılır?

HEYBELİ ÇORBA TARİFİ

HEYBELİ ÇORBA TARİFİ

Heybeli çorba, Ege bölgesinin Ödemiş yöresine ait bir çorbadır. Özellikle kış aylarında oldukça sık yapılır. Kuru börülce ve iri bulgurun birleşmesiyle oluşan enfes çorba lezzetiyle iştah açmaktadır. Bu soğuk günlerde içinizi ısıtacak sıcacık bir çorba düşünün ve çorbanın faydaları da bilindiği üzere saymakla bitmemektedir. Yemeğe çorbayla başlamak, hem midenizi rahatlatacağı gibi  hemde vücudun gün içerisinde kaybettiği sıvıyı vitaminli şekilde geri alacaktır. Çok uzatmadan yapımı kolay ve pratik olan, heybeli çorba tarifi nasıl yapılır, öğrenelim.

KAYMAKLI DIZMANA (GÖÇMEN BÖREĞİ) TARİFİ

KAYMAKLI DIZMANA (GÖÇMEN BÖREĞİ) TARİFİ

Dızmana, sofraların ve özellikle hafta sonlarının vazgeçilmezidir. Kaymaklı dızmana diğer adıyla göçmen yada muhacir böreği olarak bilinir. İçlisi de yapılmaktadır. Lor peyniri ve maydanoz koyularak kapatılır. Kıymalısını da yapanlar varmış. Tabi ki asıl dızmana, kaymaklı yani sade olarak yapılanıdır. Kaymak bulamazsanız; yoğurt, yumurta ve sıvı yağ karışımıyla da yapabilirsiniz. Mayalı hamur ile yapılan oldukça pratik, basit ve lezzetli bir börektir. Göçmenler ekmekte derler. Ekmekte denildiği üzere daha basit bir şekilde yapmak ister iseniz, fırından hazır ekmeklik hamur alarak da yapabilirsiniz. Çok uzatmadan kaymağın içerisinde yüzen; kaymaklı dızmana (göçmen böreği) tarifi nasıl yapılır, öğrenelim.